Träning... Återigen!

Hej igen, kul att du läser och hoppas att mina ord kanske ger dig ngt skratt, ger lite eftertanke, ger dig glädje och förståelse.
 
Idag tar jag upp detta heta ämne: TRÄNING
 
Säger "heta" för att vi är många med kluvna åsikter och tankar. Endel av oss vill träna men orkar inte ta tag i det av olika anledningar. Det kan vara att sina (o)vanor har gått så långt så det är svårt att bryta, att vi känner oss så överviktiga så man skäms att gå till gymet. Kanske det är någon på gymet som man vill undvika eller om man bara känner att man inte behöver. Kan vara att när barnen är under en viss ålder och måste ha passning så blir det för krångligt. Det kan vara att man känner en slags konstig stolthet att man inte skall vara som alla andra som hetsar över detta ämne. "Konstig" säger jag för att det handlar ju i grund och botten om hur vi själva skall må, hur vi skall må nu och när vi blir äldre. 
 
Hur är jag då? Jo lite extra av allt antar jag, jämt som när man beställer en pizza ;) 
 
Jag är en så kallad "periodare", Antingen ger jag allt i min träning och vill träna varje dag och så fort jag inte kan det så skiter jag i det helt. Jag har väl accepterat att min tid kommer senare, att barnen är det viktigaste och att lämna till barnvakt hela tiden för egen vinning känns inte okej även om jag samtidigt vet att kommer jag iväg och tränar vinner barnen på det då de får en pigg och glad mamma men det är svårt att kombinera sunt förnuft med hjärnan ibland. 
Sen skall jag villigt erkänna att alla instabilder och facebook inlägg om träning får mig att spy, må ännu sämre... Nej de peppar mig inte alls då jag ligger så långt bakom deras insatser. Att sedan dras med i grupper, att tillhöra ett inneställe med de "rätta människorna" lockar inte alls. Skall jag träna så skall jag träna för MIG inte för att det är på rätta stället i andras ögon. Innbördes beundran är inte min grej och har aldrig varit, inte ens när man jobbade i krogsvängen för de människorna ser en inte och finns inte kvar efter stormen. Bara yta... 
Men jag är klart villig att testa, hålla mig på min kant för att få bra träning och funderar på det men sen är jag nog en sån som inte vill träna i grupp utan ensam lr gärna med en träningskompis som drar med mig de dagar det känns tungt men i grupp så jämnförs det (jo det vet jag att det görs, har själv pratat om den & den så är inte bättre själv) och jag vill inte va den de snackas om oasvett hur mina prestationer ser ut! 
 
Sen finns det EN underbart härlig grupp jag skulle vilja träna med men tyvärr är de i grannkommunen och den tiden finner jag nog tyvärr inte men de saknar jag... 
 
Min man tränar dagligen och visst svir det att han "kan" ta sig tiden, avis att han klarar att se förbi alla måsten, inte för att jag inte kan lr har så många måsten men när han kommer hem är det så underbart gott att bara vara hemma, känna att vi faktiskt är en familj och att få äta tillsammans och att barnen får ha oss hemma samtidigt annars hade de bara sett en förälder komma och en annan förälder gå MEN jag har gjort endel ändringar i livet och nu blir nästa förändring att försöka komma iväg iaf varannan dag för att få MIN tid.
 
Har ju faktiskt nya träningstights som jag inte ens testat så kan inte skylla på klädseln... Nej kan nog bara skylla på mig själv i detta fallet även om det svir att erkänna. Kan ju iaf gå dit och se snygg ut ;) 
 
Mitt Cola beroende har trappats upp och även om det är Zero så måste jag göra min kropp gentjänsten att röra på mig om jag skall ha mitt beroende kvar, vad säger att träning inte kan bli ett beroende?? 
Nu undrar du väl varför ha Cola Zero som beronde? Ja kanske låter som lite udda men jag dricker inte Alkohol och jag känner att nån lite brist måste jag väl få ha? Inte ens jag är perfekt, långt ifrån rättare sagt så jag känner att vill jag som vuxen dricka Cola Zero så skall jag få göra det. Lika mkt som när andra kan ta sig de där ölen på helgen, vinglaset kanske även mitt i veckan, alltid finns det något att fira. Det där glaset på flygplatsen för att fira semestern och ett x antal till glas resten av semestern...
De unnar sig så varför ska inte jag få unna mig?? Jag förblir iaf talför, allert och glad utan att några hjärnceller försvinner ;) 
 
 
Att ha ett gymkort gör inte att man blir tränad, man måste utnyttja det oxå! 

Kommentera här: