Samvetet är ens egen fiende

Hej käre läsare
 
Dagens fundering är mat… Så många som hetsar över denna maten som vi skall ha i oss. Det är dieter här å där samtidigt som vi överös med alla dessa matprogram och bakprogram på tv och media. Inte konstigt man blir lite knäpp.
 
Kan väl inte säga att jag stressar så mkt över maten men visst har även jag dåligt samvete ibland. 
 
Förr, ja för länge längesen i min ungdom var jag smal som en sticka, FÖR smal och alla var på mig att äta mer. Hur mkt jag än åt, nyttigt eller onyttigt så gick jag inte upp. Förstår de som har ångest över att väga ”för mkt” men att väga för lite är absolut inget lättare. Man får kommentarer även då och skillnaden är att man inte kan göra så mkt åt den om man inte kan lägga på sig. 
 
Men så blev man gravid och ännu större och större, gick upp 30 kg. Min ämnesomsättning förändrades totalt. Gick aldrig ner efter det och har sen dess pendlat upp och ner i snart 18 år. Kan ju inte vara bra för kroppen att hela tiden arbeta på max ena stunden och sen på svält andra. Inte bra med allt skräp som man slänger i sig de stunder som man ger upp och tänker: Äh jag har gått upp lite men inte så farligt, än är det inte fara och vips så står man där och inget passar och man blir nere. 
 
Väger mig ytterst sällan, tänker att vågen säger inte allt… trivs jag med min kropp, får på mig det jag vill så är det bra. Har inga mål vad gäller vikt utan bara man trivs med sig själv så är jag nöjd som sagt. 
 
Nu idag dricker jag en Herbalife Shake till frukost. Jätte dåligt på att äta frukost (om det inte är hotellfrukost) och gillar inte smörgås så mkt så det är perfekt och tro mig god början, för att inte bli sugen vid 11 på ngt sött i skafferiet. Även dålig på mellanmål så tar en shake även de måltiderna. Oftast äter jag med barnen 1-2 gånger varm mat. Tränar ca 3x i veckan på detta.
 
Nu låter ju detta väldigt duktigt, och kanske nån tänker: Å varför ser hon ut som hon gör och inte går ner i vikt? 
Jo men det är lätt förklarat: Jag är en godisråtta, älskar Cola (dock Zero nu mer) och belönar mig själv ofta för jag tycker jag förtjänar det, inte bra inte bra men så är det. Mkt har jag men inte karaktären. 
 
Man blir irriterad på sig själv att man gör alla andra rätt med kost och träning så klarar man inte det fullt ut. Är oxå otålig och ser jag inte resultat direkt, helst igår, så ger jag upp. Har inget tålamod när det gäller resultat och mig själv. 
 
Men nu får jag nog skärpa mig för nu börjar byxorna bli trånga och snart är sommaren här och vore ju kul å kunna åka och bara med barnen utan att skämmas, för jo det gör jag fåfäng som jag är. Och blir det för mkt av det goda trivs jag framför allt inte med mig själv och det påverkar mitt humör så det handlar inte bara om vad andra tycker… 
 
Så idag hoppas jag kunna börja helgen med ett träningspass på gymmet och INTE belöna mig själv för att jag tränade :D 
 
Trevlig helg på Er
 
Kramelikram 
 

Kommentera här: