Samvetet är ens egen fiende

Hej käre läsare
 
Dagens fundering är mat… Så många som hetsar över denna maten som vi skall ha i oss. Det är dieter här å där samtidigt som vi överös med alla dessa matprogram och bakprogram på tv och media. Inte konstigt man blir lite knäpp.
 
Kan väl inte säga att jag stressar så mkt över maten men visst har även jag dåligt samvete ibland. 
 
Förr, ja för länge längesen i min ungdom var jag smal som en sticka, FÖR smal och alla var på mig att äta mer. Hur mkt jag än åt, nyttigt eller onyttigt så gick jag inte upp. Förstår de som har ångest över att väga ”för mkt” men att väga för lite är absolut inget lättare. Man får kommentarer även då och skillnaden är att man inte kan göra så mkt åt den om man inte kan lägga på sig. 
 
Men så blev man gravid och ännu större och större, gick upp 30 kg. Min ämnesomsättning förändrades totalt. Gick aldrig ner efter det och har sen dess pendlat upp och ner i snart 18 år. Kan ju inte vara bra för kroppen att hela tiden arbeta på max ena stunden och sen på svält andra. Inte bra med allt skräp som man slänger i sig de stunder som man ger upp och tänker: Äh jag har gått upp lite men inte så farligt, än är det inte fara och vips så står man där och inget passar och man blir nere. 
 
Väger mig ytterst sällan, tänker att vågen säger inte allt… trivs jag med min kropp, får på mig det jag vill så är det bra. Har inga mål vad gäller vikt utan bara man trivs med sig själv så är jag nöjd som sagt. 
 
Nu idag dricker jag en Herbalife Shake till frukost. Jätte dåligt på att äta frukost (om det inte är hotellfrukost) och gillar inte smörgås så mkt så det är perfekt och tro mig god början, för att inte bli sugen vid 11 på ngt sött i skafferiet. Även dålig på mellanmål så tar en shake även de måltiderna. Oftast äter jag med barnen 1-2 gånger varm mat. Tränar ca 3x i veckan på detta.
 
Nu låter ju detta väldigt duktigt, och kanske nån tänker: Å varför ser hon ut som hon gör och inte går ner i vikt? 
Jo men det är lätt förklarat: Jag är en godisråtta, älskar Cola (dock Zero nu mer) och belönar mig själv ofta för jag tycker jag förtjänar det, inte bra inte bra men så är det. Mkt har jag men inte karaktären. 
 
Man blir irriterad på sig själv att man gör alla andra rätt med kost och träning så klarar man inte det fullt ut. Är oxå otålig och ser jag inte resultat direkt, helst igår, så ger jag upp. Har inget tålamod när det gäller resultat och mig själv. 
 
Men nu får jag nog skärpa mig för nu börjar byxorna bli trånga och snart är sommaren här och vore ju kul å kunna åka och bara med barnen utan att skämmas, för jo det gör jag fåfäng som jag är. Och blir det för mkt av det goda trivs jag framför allt inte med mig själv och det påverkar mitt humör så det handlar inte bara om vad andra tycker… 
 
Så idag hoppas jag kunna börja helgen med ett träningspass på gymmet och INTE belöna mig själv för att jag tränade :D 
 
Trevlig helg på Er
 
Kramelikram 
 

Köttfärssås eller Lasange?

Hej Käre Läsare
 
Så vad har hänt sen sist… igår :) 
 
Jo men jag har varit ute på lokal. Kände att varför sitt här å tycka synd om mig själv och va avundsjuk på maken som är ute med jobbet flera gånger i veckan med kunder via sitt arbete.  Så sagt och gjort drog jag med min svägerska och dotter, bättra på face:et, plattade håret och gick till stadens enda restaurang som är öppen mitt i veckan på kvällstid. 
Åt en smarrig ”macka” med gôttigt kött och pommes till. Vi gjorde väl inte direkt så stället gick runt den kvällen då vi alla 3 drack vatten och inget kaffe eller efterrätt men det var skönt att få komma hemifrån 1h och få äta ifred utan en unge på armen lr i byxbenen. Inget tjat på någon att det skulle ätas upp, vi var så duktiga så vi åt upp ändå :) 
 
Vaknade vid 5, inte för att något barn var vaket för jag är bortskämd med att de alla sover länge, utan jag låg och funderade på vad jag skulle göra för mat under dagen. Ja men ändå glad att det var det jag tänkte på för tidigare hade jag en tendens att tänka på massa "dumheter", tänkte på massa problem som inte ens fanns och hjärspöken a rumstrerade i min hjärna. Men nu är de borta och det är skönt att bara tänka på mat :) 
 
Varit lite samtal och mail på morgonen med basket arbete. De skall på cup och nu skall det säljas Newbody produkter inför detta. Ny spelare som kommit och skall licenseras så han får spela matcher. Medlemsavgifter som skall informeras, kommande matcher som skall informeras om mm. Ja det är mycket som skall hållas reda på men det är super kul så gör det så gärna. 
 
Övrigt så kommer min älskling hem med tåget idag, som jag har längtat efter lite kramar och stöd hemma med alla barnen som nu lever under vårt tak. Denna veckan kom det 2 barn extra så det blir lite mer matlagning, lite mer fix, lite mer skjuts och lite mer tjat så som sagt skall bli skönt att bli 2 hemma för några dagar innan han måste åka igen. 
 
Tar mycket bättre tillvara på dagarna som vi har tsm och värdesätter dem bättre än förr, tar dem inte för givet och det blir så mycket lättare när man blir ensam igen. 
 
Till helgen skall det bytas duk på biljardbordet, ett rätt stort projekt som antagligen kommer att ta hela dagen och förmodar att det blir spel med en gång sen… 
 
Sen måste vi leta upp alla slalom grejer, pjäxor som skall provas, jag antar de är för små för endel av barnen. För snart bär det av till fjällen för en tur. Börja se över packningen och skriva lista då jag är ensam hela veckan innan vi åker så jag måste själv se till att allt är med. 
Ska bli toppen iaf att komma bort och njuta av barn, goa vänner och mat!
 
Men vi lär höras innan dess så Ni får kanske hjälpa mig att styra upp packningen ;) 
 
Ha en go dag, sol återigen så hoppas NI får möjlighet att njuta lite av den! 
 
Kramelikram

Ungdomens fåfänga….

 
 ….sätter sina spår käre läsare!
 
För ca 13 år sedan gjorde jag en ”skönhetsoperation", lr rättare sagt 2 men det är det ena som framför allt har visat sig börja krångla. 
 
Jag gjorde en operation där jag la in silicon i mina bröst, har aldrig varit nöjd med dem och nu kände jag att det var värt det. 
 
Jag är en person som inte bekymrar så mkt, jag har blivit bättre… Ja jag säger bättre för jag har med åren lärt mig att vissa saker kan ge konsekvenser som inte är så bra. 
Som när jag skulle göra mina implantat och jag inte tog lite första bästa privatläkare, bra pris och snabbt skulle det gå. Tog inte reda på något innan utan bara slängde mig ut och gav dem mig helt i deras händer.
 
När jag kom till deras praktik borde jag ha anat oråd. Det var som en arbetsplats, inga direkta väggar i trappuppgången, det var stora plastskynken. Praktiken såg ändå nyrenoverad ut så tänkte att de höll nog på med renovering i hela huset. 
Operationen gick bra, körde hem och hade inte speciellt ont. 
Ännu ett varningstecken kom någon månad senare när jag gick på Karlstads gågata och denna privatklinik inte längre fanns…
 
Släppte det men nu ett antal år senare så visar det sig att jag kanske kunde ha förhindrat detta som sker idag. Kanske hade det hänt ändå det vet jag inte och är väl egentligen igen ide att fundera på det, gjort är gjort men sett minerna och hört Landstingets tonfall när de fått reda på vad denne läkare heter så det klart att jag ångrar mig att jag inte tog redan på mer inna operationen utfördes. 
 
Men nu ca 13 år senare visar det sig alltså att jag fått en ”punktering” på det ena och det gör ont och fåfäng som jag är ser det för jävligt ut rent ut sagt! 
 
Inget som skall vara farligt men jag inväntar en tid i Karlstad för Operation. det jobbiga är att de tar bara ut det implantat som blivit förstört, det andra lämnar de kvar så jag kommer ju se typ lika kokko ut efter operationen bara att det blir den andra sidan som är större än den andra än det är nu. 
 
Antar att de på gymmet undrar hur man är byggd? Om jag tränat ena sidan av bröstmuskeln liiite för mkt ;) 
 
Vill och kommer ju att rätta till dem bägge men det kostar pengar, vet inte hur jag skall få till det men jag känner redan paniken och självkänslan rinna ur mig. Ja jag vet att utseende inte är allt men för mig, som är fåfäng så har det stor betydelse och att känna mig ful, missbildad får hela jag att må dåligt. Vi är alla olika och jag vill inte kalla mig ytlig egentligen och är det inte med andra människor men när det gäller mig själv så är jag det. 
 
Min andra operation är en bukplastik-operation, då jag gick upp strax över 30kg under min 1:a graviditet kände jag mig kolossal. Jag hade gått ifrån 43kg (vilket inte var så nyttigt heller) till 70 och när jag gick ner så ville jag belöna mig själv med detta och känna mig fin igen. 
Ingen jätte lyckad operation och kände mig inte vackrare med ärr över hela magen men tröstade mig med att med kläder på så syndes de inte och jag börjar väl känna mig mer bekväm.
 
Om jag är för skönhetsoperationer? Svår fråga för de klart mår man inte bra, om det blir ett hinder så tycker jag givetvis att det är okej men man skall oxå förstå att man måste kämpa lite själv, att det finns en gräns så man inte opererar i sönder sin kropp. Man kan inte operera bort sina hjärnspöken utan de måste man tampas med själv och kanske med hjälp av samtal. 
 
Sen är det viktigt att DU är viktig och det börjar med att älska sig själv för att kunna älska andra runt om dig <3    
 
Ha nu en riktigt bra dag, ut och älska dig själv, återigen finns det alltid något som är bra och som gör att det är du, och älska världen för även den har något att bidra för att du skall få en bra dag…
T.ex. sol idag, ut och lapa i dig lite energi från den! 
 
Kramelikram