Valet...

Käre läsare
 
Jag antar och hoppas att även du har gjort ditt val idag! Jag är inte en person som är insatt i politik men dessa valdebatter som varit under veckan har faktiskt varit intr. och har fått även mig insatt. Många av dem som medverkar beter sig som små barn, som ältar samma svar trots att frågan har ändrats och som sagt om det hade funnits ett parti som tagit lite av varje hade ju valet varit lätt men livet är inte lätt så det är bara att sätta sig in och göra ett smart val. Och även om man inte är insatt så skall man rösta tycker jag, det är en rättighet vi har och som jag tycker att man skall ta till vara på. Hur skall man rösta om man inte är insatt? säger du kanske... Jo man får offra lite av DIN tid för att bli insatt, för att bli engagerad så du vet vad just DIN röst betyder!
 
Det som skrämmer en är hur man hört hur de röstat runt om i skolorna, hur många elever som har röstat på SD. SD har ju fått mycket PR i media, även om den är negativ så är PR alltid PR och man får upp ögonen på dem. Sen har de all rätt att säga sitt och när andra politiker och journalister avbryter och gör ner dem ger dem (tyvärr) fördel. Sen tror jag att famijevärderingar är avgörande, hör barnen hur föräldrarna diskuterar så är det ju det de lyssnar på. Sen har jag under veckan sett folk man känner som lagt ut länkar på sociala medier som gör att man funderar om de vet vad de lägger ut, utlåtande som gör att man undrar hur de tänker. Jag har valt att inte lägga några politiska kommentarer på facebook då jag 1) inte är nog insatt för att yttra mig för om man yttrar sig skall man kunna försvara sitt val på ett komplett sätt 2) är folk verkligen intr. av vad man röstar på? Vi är ju lika värda lika och tycker om varandra oasvett parti, eller?! 
 
Det värsta med valet i år var att pulsen gick upp och hornen växte ut fast min magkänsla var rätt från 1:a början så rätt nöjd ändå....
Det bästa med valet i år var att jag var mer säker på mitt val än jag varit någon gång tidigare...
 
Dagens reflektion: Politik kan vara roligare än man tror eller så har man blivit vuxen!
 
Dagens tips: Gör valen i livet som du tycker!
 
Dagens tänk på att: Våga stå för dina val!

Kommentera här: