Kurser...

Käre läsare
 
Intressant detta med kurser / utbildningar ja nya sammansatta grupper i allmänhet. Varför? Jo det finns alltid vissa kategorier representerade... 
1) Den snygge, charmige. Gärna lite stöddiga men den som ändå alltid drar folk till sig och är den ödmjuk och rolig oxå känns den ju som den perfekta kategorin att hamna i.
2) Den blyge som väcker mamma-känslorna i de kvinnliga deltagarna, man tycker gärna lite synd om denna kategori och man vill liksom hjälpa. Denna kategori är tyst, tillbaka dragen och kommer inte riktigt in i gruppen men på slutet av kursen blommar den upp, känner sig bekvämare och kan ge ifrån sig ett varmt leende. 
3) Den tuffa som är en stark personlighet utåt men som mest har en fasad, kan kännas lite störig men som mjuknar allt efter att tiden går. 
4) Den duktige som ställer hundra frågor, som gärna ställer en fråga för mkt bara för att få synas å visa vad duktig den är, som oftast säger samma sak som de andra (gärna på det som talaren just sagt) men måste omformulera det en och två gånger. 
5) Ledare/läraren som lämnar informationen på en positiv energigivare som ger inspiration och är den lite rolig och fyndig oxå så de blir många skratt så är den optimal. 
6) övriga deltagare som är på samma våglängd, denna kategori sitter oftast tyst, antecknar och nickar. Vill helt inte ut peka sig och kan gärna störa sig på vissa av de ovanstående och nedanstående kategorier.
7) Den som har mobilen som en utväxt, som inte kan släppa sin mobil utan sitter "diskret" under bordet och "blippar" och lite då å då kommer åt ljudknappen. 
8) Denna kategori kommer i par. De utbytts blickar och de viskas och när de gäller de kvinnliga i denna kategori så fnittras det gärna oxå. 
Många olika personligheter men alla är representerade vid tillfällen då det är en skara som sitter i samma rum. Det är väldigt intressant hur man lätt kan sätta in personer i dessa kategorier samtidigt lite skrämmande för detta är ju bara en roll de har just då, ingen vet hur de är privat. Om deras beteende bara förstärks kanske pga osäkerhet... 
Vilken kategori eller vilket fack jag hamnar i då?! Ja inte är jag den tuffa men heller inte den blyga men kanske en blandning av den som gärna frågar och den som antecknar och kan nog ställa en å annan fråga. 
 
Dagens reflektion: Våga var den själv oavsett vilken du är!
 
Dagens tips: Gå på alla kurser och föreläsningar du kan, sug åt dig information och inspiration för den kommer du ha glädje av!
 
Dagens tänk på att: Ta tillvara på tiden, ta till dig nya människor för de kan ge mycket tillbaka samtidigt som du kan ge dem något!
 

Kommentera här: