Färger...

Käre läsare Vem har bestämt att vissa färger avspeglar vissa saker? Ta t.e.x brun, den förknippas med bajs och anses äcklig och sen har vi röd, syndens färg och anses porrig och svart den är dyster och tråkig... Dessa färger är just mina favorit färger. Borde kanske byta för tråkig bajs porr känns ju inte bra att förknippas med! Grönt är ju vackert, vitt är oskuldens färg och blått är skönt och frigörande... Hm nu helt plötsligt blev jag en flummig vegan som svävar på moln!!

Kurser...

Käre läsare
 
Intressant detta med kurser / utbildningar ja nya sammansatta grupper i allmänhet. Varför? Jo det finns alltid vissa kategorier representerade... 
1) Den snygge, charmige. Gärna lite stöddiga men den som ändå alltid drar folk till sig och är den ödmjuk och rolig oxå känns den ju som den perfekta kategorin att hamna i.
2) Den blyge som väcker mamma-känslorna i de kvinnliga deltagarna, man tycker gärna lite synd om denna kategori och man vill liksom hjälpa. Denna kategori är tyst, tillbaka dragen och kommer inte riktigt in i gruppen men på slutet av kursen blommar den upp, känner sig bekvämare och kan ge ifrån sig ett varmt leende. 
3) Den tuffa som är en stark personlighet utåt men som mest har en fasad, kan kännas lite störig men som mjuknar allt efter att tiden går. 
4) Den duktige som ställer hundra frågor, som gärna ställer en fråga för mkt bara för att få synas å visa vad duktig den är, som oftast säger samma sak som de andra (gärna på det som talaren just sagt) men måste omformulera det en och två gånger. 
5) Ledare/läraren som lämnar informationen på en positiv energigivare som ger inspiration och är den lite rolig och fyndig oxå så de blir många skratt så är den optimal. 
6) övriga deltagare som är på samma våglängd, denna kategori sitter oftast tyst, antecknar och nickar. Vill helt inte ut peka sig och kan gärna störa sig på vissa av de ovanstående och nedanstående kategorier.
7) Den som har mobilen som en utväxt, som inte kan släppa sin mobil utan sitter "diskret" under bordet och "blippar" och lite då å då kommer åt ljudknappen. 
8) Denna kategori kommer i par. De utbytts blickar och de viskas och när de gäller de kvinnliga i denna kategori så fnittras det gärna oxå. 
Många olika personligheter men alla är representerade vid tillfällen då det är en skara som sitter i samma rum. Det är väldigt intressant hur man lätt kan sätta in personer i dessa kategorier samtidigt lite skrämmande för detta är ju bara en roll de har just då, ingen vet hur de är privat. Om deras beteende bara förstärks kanske pga osäkerhet... 
Vilken kategori eller vilket fack jag hamnar i då?! Ja inte är jag den tuffa men heller inte den blyga men kanske en blandning av den som gärna frågar och den som antecknar och kan nog ställa en å annan fråga. 
 
Dagens reflektion: Våga var den själv oavsett vilken du är!
 
Dagens tips: Gå på alla kurser och föreläsningar du kan, sug åt dig information och inspiration för den kommer du ha glädje av!
 
Dagens tänk på att: Ta tillvara på tiden, ta till dig nya människor för de kan ge mycket tillbaka samtidigt som du kan ge dem något!
 

Valet...

Käre läsare
 
Jag antar och hoppas att även du har gjort ditt val idag! Jag är inte en person som är insatt i politik men dessa valdebatter som varit under veckan har faktiskt varit intr. och har fått även mig insatt. Många av dem som medverkar beter sig som små barn, som ältar samma svar trots att frågan har ändrats och som sagt om det hade funnits ett parti som tagit lite av varje hade ju valet varit lätt men livet är inte lätt så det är bara att sätta sig in och göra ett smart val. Och även om man inte är insatt så skall man rösta tycker jag, det är en rättighet vi har och som jag tycker att man skall ta till vara på. Hur skall man rösta om man inte är insatt? säger du kanske... Jo man får offra lite av DIN tid för att bli insatt, för att bli engagerad så du vet vad just DIN röst betyder!
 
Det som skrämmer en är hur man hört hur de röstat runt om i skolorna, hur många elever som har röstat på SD. SD har ju fått mycket PR i media, även om den är negativ så är PR alltid PR och man får upp ögonen på dem. Sen har de all rätt att säga sitt och när andra politiker och journalister avbryter och gör ner dem ger dem (tyvärr) fördel. Sen tror jag att famijevärderingar är avgörande, hör barnen hur föräldrarna diskuterar så är det ju det de lyssnar på. Sen har jag under veckan sett folk man känner som lagt ut länkar på sociala medier som gör att man funderar om de vet vad de lägger ut, utlåtande som gör att man undrar hur de tänker. Jag har valt att inte lägga några politiska kommentarer på facebook då jag 1) inte är nog insatt för att yttra mig för om man yttrar sig skall man kunna försvara sitt val på ett komplett sätt 2) är folk verkligen intr. av vad man röstar på? Vi är ju lika värda lika och tycker om varandra oasvett parti, eller?! 
 
Det värsta med valet i år var att pulsen gick upp och hornen växte ut fast min magkänsla var rätt från 1:a början så rätt nöjd ändå....
Det bästa med valet i år var att jag var mer säker på mitt val än jag varit någon gång tidigare...
 
Dagens reflektion: Politik kan vara roligare än man tror eller så har man blivit vuxen!
 
Dagens tips: Gör valen i livet som du tycker!
 
Dagens tänk på att: Våga stå för dina val!