Rätt eller fel vem dömer?

Käre läsare
 
Så fann jag äntligen lite tid till att skriva lite. Idag har varit en bra dag trots mycket stress inför den stundande resan imorgon. Vi skall dra till El Stockholmo för stora dragplåstret Metallica på STHLM Fields och alla barnen skall hit och dit, så tacksam över alla som ställer upp och framför allt förstående barn så man får lite egen tid med sin man. Började med trevligt besök i Metropolen Åmotsfors för att sen komma hem för lite mathandling så barnen som är kvar hemma har lite mat... Sen va jag, enligt mig själv, duktig och sopade gården. Kommentaren jag fick va: "Du vet ett de kommer med grävskopan å gräver upp typ hela backen på måndag va?" -Suck, hade jag inte tänkt på MEN glad att det uppmärksammades iaf då mitt jobb igår inte märktes förrän jag påpekade och fiskade efter lite beröm :D Sen va de å packa väskor till de barn som skall sova borta, lite mat till barnen och sen fixa sig själv lite då man va bjuden på grillade hamburgare ikväll!
 
Nu är vårt minsta gull-hjärta hos farmor och blir ordentligt bortskämnd, jämt som det skall vara! Och 2 av de andra hjärtana har fått boende hos kompisar och det största får ta hand om hus & katt och rå om sig själv, fast mamman har fixat back-up ;)
 
Så till dagens fundering: Kritik är en av de svåraste sakerna i livet som är svår att både ge på rätt sätt och ta emot. Likaså ödmjukhet, det är faktiskt inte så självklart även om man önskade det. Men man behöver inte tycka lika och man skall inte tro att andra ska tycka att JAG har rätt, även om det kanske vore en dröm för just JAG vet ju bäst... lr?! 
Tack och lov så är vi olika i utseende, karaktär och vilja, vi behövs alla för att fungera ihop, alla är vi lika mycket värda även om jag många gånger undrar om vi alla verkligen är värda alla chanser vi får i livet men VEM är det som besitter rätten att avgöra det?! 
 
Samhället är sjukt på många sätt, rätt & fel, det onda & det goda och gränser som ständigt suddas ut från att vi är barn till vuxen ålder och många som utnyttjas och många som utnyttjar, otroligt svår balans och åter igen VEM har rätten att avgöra & bestämma?! Kan i många fall känna att det är fel personer som besitter denna rätten, att livet inte är rättvist mot allt för många samtidigt som det är så många som utnyttjar och som på så sätt förstör för de som verkligen behöver höra de rätta besluten tas och som får sin chans i livet trots eller kanske just på grund av att de inte gjort valet att vara där de är i livet...
 
Fått höra en historia idag som fått mig att  återigen tänka på det jag alltid velat, den påminde mig om hur sjukt samhället är och den berörde mig och får mig att återigen vilja fullfölja detta med Stöd/fosterfamilj. Har tyvärr inte alla här hemma med på det tåget men NÅGON gång skall jag göra något som betyder skillnad för någon. Jag känner att jag vill ha uträttat mer i livet, vill känna att även lilla jag skall göra skillnad och hjälpa någon som desperat sträcker ut sin hand men som inte blir förståd, någon gång är det min tur att göra skilland...
 
Skall snart påbörja mitt projekt, "insamling till ett barnhem" men jag är fortfarande i planeringsstadiet men det kanske får mig nöjd för en stund, att få samla in till behövande, åka ner själv för att få lämna över och se glädje i deras ögon samtidigt som det kommer att bli en tuff resa, kanske inte många som tror men jag är blödig och svårt att släppa när någon far illa men VET att känslan av att göra något bra gör resan värd! 
Nu är frågan bara: I vilket land är behovet störst just nu? Vad skall man samla in? Åldrar?  
Det enda jag vet är att jag vill göra detta och att jag hittat någon med stor bil och som vill köra...
Ja fortsättning följer :)
 
Dagens reflektion: Vi är alldeles för få som tar steget att göra det man vill, vi är för få som tar vårt ansvar och det är så många som far illa för att vi är bekväma!
 
Dagens tips: Följ ditt hjärta, har du ett gott hjärta är det rätt, följ din dröm i arbete, familj, utbildning eller bara något just DU brinner för!
 
Dagens "tänk på att": Även om man inte kan göra underverk över en dag kanske det gör underverk i det långa loppet, dina handlingar gör skillnad men bara du kan agera!
 
//W
 
 

Kommentera här: