Träning och tvållukter...

Käre läsare

 

Varför tränar jag? Du? Som jag ser det så SKA man träna för sig själv, äta vettigt för SIN egen skull och vara nöja med sig själv, men det känns som att vi inte är nöjda med oss själva om vi inte är ”godkända” från de vi har runt omkring oss. Säger återigen att det Ni läser nu behöver inte passa på alla. Det är bara något jag reflekterat på sista tiden då man läser endel statusar på div. sociala medier. En del av dem trivs med det, älskar de kommentarer som kommer i stil med ”Bra jobbat”, Duktig du är” osv. Medan en del spyr åt alla ”duktiga” som lägger ut allt de gör.

Skall tillägga att jag tillhör de som snabbt som ögat lägger ut när jag känt mig duktig och samtidigt vill få det bekräftat, dock har jag liksom kommit till insikt att det KAN bli för mycket av det goda livet men med det vill jag också säga att jag nog även i fortsättningen vill ha lite bekräftelse, det ä väl därför vi har alla sociala medier, så en och annan ”duktig-status” kommer det nog för hur det än kommer kring så vill man ju höra att man är duktig ibland.

 Så dagens fråga är: Är det bara för att vi själva vill få kondis? Se snygga ut och gärna lite smalare än andra? Är det att vi ständigt mäter oss med andra än oss själva?

Jag kan villigt erkänna att jag gärna vill få ett trevligt ”Oj så smal du blivit eller snygga armmuskler du har” och det var nog just därför jag började träna, för att hänga med de andra som låg i å träna 2-3 ibland 4 gånger per vecka men med familj, härliga ungar och arbete (och sista tiden även studier) och mycket ensam med detta då mannen jobbar mycket borta och driver eget vid sidan om så känner man en evig stress över detta. Har till och med gått med i en löp-grupp för att känna att man gör något tillsammans samt att man verkligen kommer iväg och så man ”hänger med”. Och hur har det gått?? Ja inte så bra! Har kommit iväg EN gång så det blir bara ett stressmoment mer!

Så till varför jag numera tränar på äldre dar: Börjar känna av i ryggen och ischiasen att jag närmare mig 40 med stormsteg DÄRFÖR vill jag träna, hålla igång min kropp så all denna stress skall jag försöka släppa, tänker inte träna för att få massa ego-Boos från andra, lägger inte ut alla mina träningsrundor (när det blir några) på sociala medier för när jag väl kommer iväg mår kroppen bra igen och DET är det jag är ute efter och då är JAG nöjd!

Är väl fortfarande väldigt fåfäng även om åldern har tagit ut sin rätt på alla möjliga sätt och jag har svårt att erkänna det och att gilla läget (vill inte bli gamal). Men jag önskar att jag kunde slappna av, inte irritera mig så mycket på andra, sköt dig själv och skit i andra kan ibland vara något att tänka på.

Men det sista som gjort mig stressad är en fråga jag fick förra veckan (som jag inte riktigt kan släppa) ”Men oj, grattis skall Ni ha en bebis igen!” Sen på eftermiddagen kom ett sms ”Hört att Ni skall ha barn”. Och till sist var det min far som sa ”Ja hörde detta men tänkte Ni skulle få berätta det själva” WTF (ursäkta!) men vad är det med dessa rykten… Även om man vill strunta i dem, låta dem prata så stör det mig! Kan liksom inte låta bli att välja mer lösare kläder, tänka på vad jag äter när jag hör dessa i stället för att bara säga till mig själv ”Ja jag har ätit lite extra gott, njutit av grillat so what?!” Varför ska de vara så viktigt vad andra tycker? Hur kommer man ifrån det?

Ja och inte blev det väl bättre att den "gravida kvinnan" ställde ner sin bil på OKQ8 (ett ställe där typ alla är) och satte sig i en annan bil med en annan man -Så nu är väl ryktena igång än värre :D 

Och sen hjälper det ju inte att köpa en duschtvål som luktar viol när man skall låta bli att äta godis på vardagarna, blir ju ta mig tusan sugen på ett par viol-tablett-askar varje morgon och i köket köpte jag en tvål som luktar choklad (!)

-Får använda dem på helgerna i stället kanske, när jag kan unna mig ;)

 

 Dagens reflektion: Köp grön såpa när du skall duscha så slipper du frestelserna!

 

Dagens tips: Ta inte åt dig saker bara för att du får dåligt samvete för då blir det ännu värre!

 

Dagens ”tänk på att”: Träna för att hålla din kropp igång, inte för att andra ska gilla den!

 

//W

Kommentarer:

1 Fiffi:

Haha, tack för dina härliga o underbara råd😊
Och jag såg dig förra veckan på ICA... Du ser inte gravid ut vännen.

Ps... jag tränar för att det skrivs o sägs att klimakteriebesvären ska minska eller tom försvinna. Pyttsann svettas bara ändå mer💦💦

Kommentera här: