Tiga är Guld, eller?!

Käre Läsare

Your element is FIRE. You are passionate, strong and bold. Your determination and vision are who you are to the core and you won't let anyone influence you otherwise. You're independent and responsive when need be. You are a bit brash, and sharp-tongued. You could stand to be a little less selfish when dealing with others and trying to find the more calm or peaceful approach to things rather than what gives the most 'drama'. Aside from that you are seen as a respectable source. You are often misunderstood and few seem to be willing to get to know you past your flame. But you are fiercely loyal to those whom you deem fit to your morals.

Ännu ett test man gjort på Facebook, men faktiskt ett test med ett resultat som stämmer. Men det är på gott & ont. Jag är nog just som texten ovanför säger men det är inte alltid så positivt. Att alltid uttrycka sina känslor passar sig inte i alla lägen. Men det är sådan jag är och sådan jag är uppväxt att bli, min egen mamma upp i dagen. Hon sa alltid till mig att försvara mig, sällan hon tog mina fighter när andra var elaka mot mig genom ord osv. Hon visade mig att JAG själv kunde förändra hur andra var mot mig, hon visade det på alla sätt utom hur jag kunde ändra henne... Även den kampen fick jag klara själv tidigt och kanske pga. det eller trots det, att de kamperna gjorde mig konstigt nog stark, gett mig mod (som ibland gjort mig lite dumdristig) och den jag är idag som inte ger upp, inte ger efter oavsett om det är för mig, barnen eller någon annans skull! 

Man vill att sina barn skall bli självständiga, kunna föra fram sin åsikt på ett bra sätt, inte bli överkörda men samtidigt vill man att de skall ära sig balansgången av vad man bör säga och när. Så varför är det inte så bra å vara impulsiv och säga rätt ut vad man tycker? Jo man får många näsbrännor, man förlorar de vänner man ändå haft roliga stunder med och som man faktiskt bryr sig om. Att vara impulsiv, ha kort stubin och ett uruselt tålamod gör att man kan säga saker alldeles för snabbt. Man har samma åsikt efter men om man kunde ha väntat lite så skulle man nog kunna välja sina ord ibland och inte såra någon i sin framfart och även kanske svälja och ta emot lite mera. Pga. av alla dessa sidor man har så har man nog förlorat någon som stått en nära och visst gör det ont men får jag inte säga vad jag tycker så kan jag inte släppa det och då växer det till ett berg och till slut brister det så i slutändan blir nog resultatet det samma. Men balansgången är hårfin och jag kan villigt erkänna att jag önskar att man knipit igen ibland fast ändå inte…

Hellre säger jag vad jag tycker än att mjäka med, bli överkörd och låtsas, låtsas är INTE min grej. Skulle aldrig kunna göra mig till eller fejka mina åsikter, detta har väl ifs legat mig lite i fatet då jag tydligen ser jäkligt sur ut men de som känner mig vet att jag inte är det om jag inte vill ;) Och hellre det än "hon som är falsk" för DET kan ingen anklaga mig för iaf :)

De sanna vännerna är de som tar mig som jag är, som har samma värderingar (därmed inte sagt att man alltid har samma åsikter med respekten finns där) som mig och som man kan njuta med i varandras sällskap utan förbehåll oavsett tid spektrum…

Så tacksam för de vänner jag har och skulle aldrig klara mig utan dem, de jag har runt mig vet jag att jag kommer att ha nära jämt, när man når åldern 40 så har man slutat växa ifrån varandra, man har landat i livet och vet vad man vill. Det gäller ju inte bara de man har runt sig och ser nästan dagligen utan även de man har på längre avstånd men som inte kräver att man skall hinna ringa eller ses utan när man väl ses är det som när man sist sågs, man fortsätter där man slutade, krävande, ifrågasättande och ältande tonårsfasoner har man växt ifrån! 

 

Dagens reflektion: Stå för ditt ord eller helt enkelt bara erkänn att man har överreagerat!

Dagens tips: Lita på hjärtat, tala från hjärtat!

Dagens ”tänk på att”: Ta inte striden direkt, andas och räkna till 10 under en 3 dagars period så kan man undvika överilade uttalanden och allt för heta känslor och tänka efter några gånger till, detta är något JAG måste lära mig!

 

//W

 

 

Kommentera här: