Pedanterier...

Kära läsare
 
Känner att jag har slöat till lite den senaste tiden. Förr så var jag så noga med hur jag såg ut, hur det såg ut hemma och nu går jag ut i mysbyxor, osminkad och hemmet kan se ut som ett rent kaos! 
 
På den tiden då jag var en så kallad "pedant" (av mig själv) så blev det lite av en sjukdom... jag kunde inte gå ifrån matbordet om stolarna inte stod rätt eller om jag råkade stänga igen skafferidörren utan å ställa burkarna rätt och jag började duka bort diksen innan gästerna hade ätit färdigt för att ha ordning i köket, jag kom till insikt att det påverkade min vardag och att det blev ett ytterligare stressmoment SÅ jag började att "slarva" med flit.. ställa stolarna snett, ställa burkarna i skafferiet på sne så man inte såg ettiketten, lät disken stå till nästa dag och slutade i stort sett att träna och nu har jag helt slarvat bort min pedanthet & kropp!
 
Jag intalade mig själv att är jag säker inom mig själv behöver jag inte klä upp mig för att gå till postlådan eller på Ica, att jag inte behövde sminka över rynkorna om jag själv mådde bra så skiter jag väl i vad andra tycker, tycker folk att jag har stökigt så är det väl deras problem och använde säget "lite skit i hörnen och rent samvete" och vill jag äta vad jag vill å går man upp i vikt SO WHAT!
 
Önskar att jag verkligen skiter i vad andra tycker men det gör jag faktiskt inte! Klart man vill ha en ego-boost ibland, få höra att man är fin eller att man har ett fint hem, vill inte alla det någon gång??
 
Men nu har det gått så långt att man börjar stessa för att det ser ut som det gör och tydligen har det smygit sig på mig igen. Kom på mig själv i går kväll att jag ställde rätt stolarna och just nu när jag tog mig en kopp te så kunde jag inte låta bli att ställa te-påsen åt rätt håll, jag är manisk med att inte ha tvätt i tvättkorgarna och disktrasan är min bästa vän igen, att jag på morgonen ligger i sängen -tycker att min mage ser riktigt platt ut men på kvällen kommer ångesten över det man vräkt i sig och man känner sig som en jäkla bulle!
 
Varför är det alltid eller av för mig? Varför finns det inget mellanläge? Varför är man aldrig nöjd men att man är frisk, har friska barn och bara njuta av det? 
 
Dagens reflektion: Saker & ting smyger sig på en!
 
Dagens tips: Var vaksam så de inte biter dig där bak ;)
 
Dagens tänk på att: Bara du kan ändra på dig men gör det för din skull inte som jag för andras skull. Visa att du är den du är genom att göra dina val utfrån dig själv! 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Vicki Lövgren:

Känner igen mig! Ett visst behov av kontroll… I mitt fall så var det ett kontrollbehov jag hade.
Men det var så gött att få arbeta bort det :-)

Nu ser mitt hem ut nästan jämt som ett bombnedslag, jag är inte ofta sminkad. Kan sträcka mig till mascara, men inget mera.
Att vara naturlig för mig är vackert!

Fortsätt i denna takt :-)

// Vicki Lövgren

Svar: Tack å som sagt Naturligt ÄR vackert! :D
Wiveca Chipperman

Kommentera här: