Homework 1

Kära läsare!
 
Så har man varit på skolan för lite egenstudier. Jag är tyvärr inte så organiserad så jag kan sitta hemma och jobba, men det finns jätte många som kan så det finns lediga små rum m datorer på skolan (ANC) som man kan boka. Sitter jag hemma så ser jag massa disk (särskilt nu när diskmarskin skrället gått å blivit trasig), tvätt och annat lite smått å gott att plocka med å då blir det inte mycket gjort! Känner att skall jag lämna på "dagis" & fritids så vill jag få saker gjort...
 
Igår hade jag min 1:a engelsklektion, det var jag å 7 st till. Vi har en jätte bra och rolig lärarinna så det känns jätte kul! 1:a hemläxan blev att analysera 2 texter från förr & nu, de handlade om kärlek & romantik.
 
Vi satt i grupper, och jag hamnade i en helt klart varierande grupp. Den ena var folkskygg och ville helst inte träffa nya människor, bildade en uppfattning av männsikor vid första anblicken medan den ena var en givmild person som trodde att alla hade en god & en ond sida och såg man den onda så var det bara en dålig dag och att den goda sidan kom nog fram vid nästa möte. Jag?! Ja jag är nog en blandning, älskar att träffa folk men är nog tyvärr lite snabb med att få en bild av personen och har svåt att ändra den!
 
Jag gillar att sitta å leta saker, söka info och framför allt att skriva, sen är inte min engelska den bästa men det har funkat bra idag... tror jag är klar och innan dagen är slut kommer jag att ha lämnat in både engelskan & naturvetenskaps läxorna inför nästa vecka, skönt då kan man ta helg.
 
Nu har jag varit på bibblan och lånat mig en roman, herregud JAG läsa en roman! Jag som mest läser pocket böcker, om jag läser, och de ska helst vara verklighetsbaserade. Men nu har jag hittat en iaf, "The Child Who" av Simon Lelic. Vet inte ett dugg vad den handlar om, den verkade lättläst och hoppas på att den är spännande från 1:a bladet så man fastnar direkt!
 
Mannen är hemmapappa idag, skickade ett sms om att maten är klar om 40min så då jag är klar snart för idag, så känns det som ren lyx att få maten serverad på bordet när man kommer hem. Den ena dottern är snäll och bakar till ikväll då man har kioskpass på sonens innebandy (om han inte missar bussen till sin pappa där alla innebandy grejerna är) och den andra dotterna skall hämtas på skolan och skall ha 2 kompisar med hem idag!
 
Helgen kommer att gå i Karatens tecken och badhuset med familjen samt snoza på lite bebis, så det blir en bra helg!
 
Nu kommer en kort forstättning på "Ett livs resa, min resa..."
 
När alla papprena var klara så var det dags för hemfärd. Under de alla resor min mamma gjorde till Sri Lanka så lärde hon känna många, hon var den goda vita kvinnan som skulle tas om hand om. hon hade en privat chafför, som hon "hittade" på gatan som körde henne dit hon ville, han passade mig utanför när hon skulle in på ärenden hos myndigheter och hon fick en nära relation till föreståndarinnan på barnhemmet, hon skickar än idag brev och frågar hur jag har det. Många gånger undrar jag om HON vet vem min bioligiska mamma är... Hon är nu sjuk och börjar bli gammal, ska jag få svar på om hon vet något måste jag göra det inom kort, men vågar jag?! Vill jag veta svaret?!  
 
Min mamma lärde känna en familj som hjälpte henne med översättning av dokument och hon var inbjuden att bo under deras tak och äta deras mat trots att de var fattiga och hade svårt att ge sina egna munnar mat. Som tack till både chaffören och familjen så skickade min mamma hjälp till dem konternuerligt, de kommer brev än idag trots att min mamma gått bort. Det är varma ord om min mamma om tacksamhet och man önskar att man kunde hjälpa till!
 
Vi fick skjuts till flygplatsen, det var en hemsk resa har det berättats. Det var många mellanlandingar så resan var lång och då jag inte var van med mat så var det mycket magont och blöjbyten. Väl på Arlanda mötte min"nya" pappa upp oss och efter en blick på mig skrek han med ett leende: Jag tycker om´na! Jag tycker om´na!
 
Väl hemma i Arvika så möttes vi upp av släktningar, min bror jobbade på sjön i persiska viken så han var inte hemma men när han kom välkomnade han mig med öppna armar!
 
//W

Kommentera här: