Dags att komma tillbaka i gamla vanor...

Kära läsare
 
Så var det ett nytt år (igen) och man inser att man under en rätt tuff höst/vinter har fallit tillbaka i gamla (o)vanor och har tyckt synd om sig själv alldeles för länge!
 
Jag kan helt förstå de människor som frossar och vräker i sig mat, godis och i värsta fall alkohol när man känner sig nere. För min del nyttjar jag inte Alkohol men älskar god mat och framför allt COLA men nu känner jag att botten är nådd. Det har liksom eskalerat till oanade mängder av framför allt cola. Vilket vi ju alla vet att det inte är bra, det har till och med gått så långt att jag försvarar det och skojar om det fast det faktiskt är riktigt allvarligt när man kan vakna mitt i natten å känna suget... Desutom ligger jag redan i riskzonen för diabetes då jag fick graviditetsdiabetes med sista barnet och måste hålla igen på sockerintaget!
 
Nu är jag ju ingen människa som förbjuder mig själv helt att må gott av goda saker i livet MEN vardagen kommer att bestå av Herbalife och träning för jag kommer ju faktiskt ihåg hur jäkla gôtt jag mådde i sommras när jag tränade 3-4 gånger i veckan och använde det perfekta alternativet för att hålla blodsockret på rätt nivå samt att man fick i sig det kroppen behöver för å va på topp då man som stressig 4:a barns mamma som desutom jobbat heltid inte orka laga mat alla gånger utan tog sig en godisbit m ett glas Cola i stället.
 
Jag har provat allla varianter av shaker tror jag men ingen, förrän nu, som jag fastnat för och som desutom gett resultat som detta. Några av anledningarna är nog att den blandas i mjölk, hittat smaker jag tycker om samt att det även finns alternativ i form av olika bars som man kan ta om man sitter i bilen lr inte kan ha mjölk med som är likvärdiga en måltid. 
 
Jag är aldrig hungrig på morgonen så frukost kan jag skippa men det är faktiskt den måltiden som är viktigast på dagen, den speglar hur resten av dagen blir. Börjar du dagen med en godis bit så är sötsuget snabbt igång!
 
Så jag kommer nu återigen börja med en Capuccino Shake på morgonen och sen orkar man lugnt med dagen fram till lunch då jag oftast äter "pedagogisk lunch" på jobbet och sen får det bli en shake innan middagen som jag äter med barnen och då blir det lagad mat. Nästa fördel med shaken är ju att om man som jag inte gillar smörgås till kvällsmat så är det perfekt, annars tar man nått man hittar i skafferiet och så är sockersuget igång igen!
 
Visste Ni att får kroppen socker så sitter suget kvar i 3 dagar?? Så det kommer bli 3 jobbiga dagar för att "avgifta" kroppen från socker men jag har klarat det förut så det skall nog gå igen :)
Vet ju att det är för MIN skull vilket innebär att det i slutändan även är för mina barns skull! 
 
Kan ju också tilllägga att jag kommer inte sluta leva för god mat och cola men jag kommer att trappa ner och kommer att hålla mig till Herbalife och nyttig mat på veckorna men kommer nog gärna vilja ha en go köttbit m god sås och ett stort glas kall cola på helgen :D
 
Dagens reflektion: När man kommer på sig själv att man smyyyger in i köket å häller upp ett glas cola DÅ har det gått för långt...
 
Dagens tips: Var öppen för nya grejer, du kanske är som mig som vägrar av ren princip att försöka nya saker men att man kan fundera på det, testa lite och känn efter SEN om man gillar det så kan man gå in för det fullt ut. Förr så hoppade man på direkt och gav allt direkt så sluta det med att man tröttna... Har lärt mig att man skall låta det växa och gro lite så fastnar man lättare och orkar hålla i! 
 
Dagens "tänk på att": Må gott å även om man vill må gott så skall man unna sig lite av livets guldkorn, man behöver inte bli nån mat-polis bara för att man tänker på vad man äter!
 
 
 
 

Kommentera här: