Politik som skrämmer mig som "invandrare"

En sak som slår mig i dessa valtider är den känsliga frågan: Invandrare eller inte. Den slog mig en lördag när jag gick över torget i Arvika, min hemstad och såg de stackars krakarna i Sverige Demokraternas tält… Jag gillar inte politik, är inte så insatt så håller mig gärna ifrån det men när ”De” kommer på så nära håll så kan man inte låta bli att fundera!

 Vart går gränsen för invandring? Gäller det oss adopterade eller våra barn som är andra generationen ”invandrare” också? Hur ser man skillnaden på om man kom till "det nya landet" igår, en vecka sen, ett år sen, 10-20 år sen eller när man bara var ett år gammal? Hur ser vi på ytan vad var och en av oss ”mörkhyade” har i bagaget? Kommer bagaget från hemlandet eller är det sår som uppstått i VÅRAT land? Det är hopplöst att se oavsett om man är från Sverige, Norge, Finland, Ryssland, USA, Iran, Irak, Arabien, Turkiet, Afrika, Indien mm! Tar vi också jobben från svenskarna, urbefolkningen, vikingarna kanske, fast vi är svenska medborgare och känner oss BARA svenska? Ja frågorna är många och jag vill inte säga vad man skall tycka utan bara att man tänker efter en extra gång eller två. Man ser inte alltid på utseende om någon är snäll, elak, brottsbenägen, godtrogen, förmånstagare eller psykopat! Alla dessa och många andra kategorier finns i ALLA människor oavsett om man är vit, gul, brun eller svart!

 Känsliga ämnen men viktiga att lyfta fram nu när SD är på ingång, skrämmande många som håller med dem och det är ju tack vare deras skickliga talare, för hur det än är så går det inte sticka under stolen att denne talare låter trovärdig och han svarar smart, det är ju genialiskt av partiet att ha honom som talare och om man inte tänker efter och om man inte är insatt och om man ger sig hän i hans tal så är vi på farlig mark. Se på alla dessa ”stora” män genom alla tider som fått med sig sååå många människor att förstöra andras liv, som t.e.x Hitler som genom sin förmåga att vara en bra talare fick utplåna ett helt folkslag så TÄNK NOGA hur ditt val drabbar andra, inte bara dig!

 När man går förbi dessa tält där de står och predikar känner man en otrolig olustkänsla, man känner sig inte säker på hemmaplan. Och det är skrämmande! Man vill hålla sig undan samtidigt som man vill gå fram och ifrågasätta på den bredaste värmländskan: ”I vilket fack sätter Ni mig?” men jag gör nog klokast i att hålla mig borta, känner att det finns saker som redan tar energi så varför ge sig in i diskussion med denna trångsynta kategori av människor?! Nu i valtider kan jag komma på mig själv när jag åker och handlar att jag ser på folk och undrar: ”är han/hon emot mig? Ser de mig som ett hot i Sveriges välfärdssamhälle där ”vi” invandrare ska bort? Vill han/hon ha bort mig? Står denne person och tänker så här om mig eller mina barn?!” Denna känsla har politiken gett mig och kanske därför jag inte vill sätta mig in i den, Ja nu sitter du kanske och tänker att det är just därför man skall sätta sig in men det steget har jag inte kommit till än…

 Övrigt tycker jag det är ganska uttjatat med politik i dessa tider, det finns på alla sociala medier, på fester man är på och på middagar man går på och kanske är även jag lite trångsynt och vrång och skulle engagera mig mer så man kan vara med i diskussionerna men EN har inte rätt, en kombo är alltid det bästa men i politik måste man välja och det är inte min starka sida, är ju inte kallas Wimsan för inget. Tänk om det fanns ett parti som tog de bästa (enligt mig) från alla, what a dream!

 Dagens reflektion: Vad är jag och du i andras ögon? 

 Dagens tips: Tänk efter innan du sätter krysset i rutan! 

 Dagens tänk på att: Sätt dig in i andras situation så underlättar det dina beslut!

Kommentera här: