Open Air

Käre läsare

Open Air kan väl kanske ge många associationer men i vår lilla stad innebar det Drive in bio på flygfältet i Arvika. Det är något nytt som kommit i år som vår lokala biograf Palladium arrangerat och OJ vilket drag det blev. Ser redan fram emot nästa års upplaga!

Det blev en otrolig uppslutning och över 100 bilar kom, allt ifrån Epa traktorer, pickups, ”vanliga” bilar och givetvis amerikanare… Vi tog vår Pärla från -65 och drog dit rätt tidigt. Vi fick perfekt plats, 2:a raden och sen gick vi till öltältet och pratade och åt goa hamburgare och lyssnade på trubaduren SÅ blev de dags för filmen. ”Sista natten med gänget”!

Som sagt en fantastisk kväll och härligt att Arvikaborna ger nya saker en chans så det kan bli så bra som det blev och att vi kan se fram emot en repris nästa år och då hoppas jag att få se även dig!  

Dagens reflektion: Sommaren lider mot sitt slut, burrrr!

Dagens tips: Köp en Amerikanare och njut av musik, glada vänner och framför allt det underbara ljudet från starka motorer!

Dagens "tänk på att" Ta vara på saker som händer där du bor, blir det mycket folk & lyckat så kan de bli repris!

Politik som skrämmer mig som "invandrare"

En sak som slår mig i dessa valtider är den känsliga frågan: Invandrare eller inte. Den slog mig en lördag när jag gick över torget i Arvika, min hemstad och såg de stackars krakarna i Sverige Demokraternas tält… Jag gillar inte politik, är inte så insatt så håller mig gärna ifrån det men när ”De” kommer på så nära håll så kan man inte låta bli att fundera!

 Vart går gränsen för invandring? Gäller det oss adopterade eller våra barn som är andra generationen ”invandrare” också? Hur ser man skillnaden på om man kom till "det nya landet" igår, en vecka sen, ett år sen, 10-20 år sen eller när man bara var ett år gammal? Hur ser vi på ytan vad var och en av oss ”mörkhyade” har i bagaget? Kommer bagaget från hemlandet eller är det sår som uppstått i VÅRAT land? Det är hopplöst att se oavsett om man är från Sverige, Norge, Finland, Ryssland, USA, Iran, Irak, Arabien, Turkiet, Afrika, Indien mm! Tar vi också jobben från svenskarna, urbefolkningen, vikingarna kanske, fast vi är svenska medborgare och känner oss BARA svenska? Ja frågorna är många och jag vill inte säga vad man skall tycka utan bara att man tänker efter en extra gång eller två. Man ser inte alltid på utseende om någon är snäll, elak, brottsbenägen, godtrogen, förmånstagare eller psykopat! Alla dessa och många andra kategorier finns i ALLA människor oavsett om man är vit, gul, brun eller svart!

 Känsliga ämnen men viktiga att lyfta fram nu när SD är på ingång, skrämmande många som håller med dem och det är ju tack vare deras skickliga talare, för hur det än är så går det inte sticka under stolen att denne talare låter trovärdig och han svarar smart, det är ju genialiskt av partiet att ha honom som talare och om man inte tänker efter och om man inte är insatt och om man ger sig hän i hans tal så är vi på farlig mark. Se på alla dessa ”stora” män genom alla tider som fått med sig sååå många människor att förstöra andras liv, som t.e.x Hitler som genom sin förmåga att vara en bra talare fick utplåna ett helt folkslag så TÄNK NOGA hur ditt val drabbar andra, inte bara dig!

 När man går förbi dessa tält där de står och predikar känner man en otrolig olustkänsla, man känner sig inte säker på hemmaplan. Och det är skrämmande! Man vill hålla sig undan samtidigt som man vill gå fram och ifrågasätta på den bredaste värmländskan: ”I vilket fack sätter Ni mig?” men jag gör nog klokast i att hålla mig borta, känner att det finns saker som redan tar energi så varför ge sig in i diskussion med denna trångsynta kategori av människor?! Nu i valtider kan jag komma på mig själv när jag åker och handlar att jag ser på folk och undrar: ”är han/hon emot mig? Ser de mig som ett hot i Sveriges välfärdssamhälle där ”vi” invandrare ska bort? Vill han/hon ha bort mig? Står denne person och tänker så här om mig eller mina barn?!” Denna känsla har politiken gett mig och kanske därför jag inte vill sätta mig in i den, Ja nu sitter du kanske och tänker att det är just därför man skall sätta sig in men det steget har jag inte kommit till än…

 Övrigt tycker jag det är ganska uttjatat med politik i dessa tider, det finns på alla sociala medier, på fester man är på och på middagar man går på och kanske är även jag lite trångsynt och vrång och skulle engagera mig mer så man kan vara med i diskussionerna men EN har inte rätt, en kombo är alltid det bästa men i politik måste man välja och det är inte min starka sida, är ju inte kallas Wimsan för inget. Tänk om det fanns ett parti som tog de bästa (enligt mig) från alla, what a dream!

 Dagens reflektion: Vad är jag och du i andras ögon? 

 Dagens tips: Tänk efter innan du sätter krysset i rutan! 

 Dagens tänk på att: Sätt dig in i andras situation så underlättar det dina beslut!

Tips till Er män...

Käre Läsare

 

Har ett lite tips till Er manliga läsare, När vi kvinnor blir liiite lätt irriterade och får frågan: ”Vad är det?” Eller ”Är du irriterad över något?” Så skall Ni veta att vi svarar i 99,9 % av fallen: ”Inget!” och vi vill inte höra ”Har du mens?” eller ”Du behöver nog äta, du har lågt blodsocker nu” eller någon annan "logisk" förklaring.

Vi tänker inte ”Jo ja det är nog den veckan men det är ju inget å vara sur för” eller ”Ja jag har nog en svacka i blodsockret, jag ska äta lite så jag blir glad igen” – Äter vi för att trösta oss är det inte för att man har lågt blodsocker utan just för att trösta oss och då vräker man i sig ALLT som man inte skall äta…

Sen kan jag hålla med om att jag blir på otroligt dåligt humör när blodsockret sjunker och jag försöker verkligen att hålla det i schack genom att få i mig mina 5 mål om dagen men när man missar det så är de liksom redan kört och då finns inte de tankarna sen att bli påmind om det är inte så kul utan man bli arg på sig själv när man skall behöva bli påmind och viss stolthet har vi kvinnor, kvinnor kan vet Ni :D

Sen ett annat tips är: Ni behöver inte lösa allt, ibland kan vi bara känna för att prata av oss, spy galla och bara få medhåll, inte att det skall lösas för faktiskt förstår vi kvinnor att allt går inte att lösa :D

 

Dagens reflektion: Man är lättirriterad när man är hungrig!

 Dagens tips: Som man, ge den irriterade kvinnan lite mat utan övertygelse och anledning!

 Dagens ”tänk på att”: Kvinnor & Män är från olika planeter, Just deal with it, så försök inte att omvända nån, varken om du är kvinna eller man!