Juldagen 2013

Kära läsare
 
Då har julafton varit och stressen börjar gå ner till den vanliga. Glad att jag inte juldekorerar och pysslar mycket innan julen då det faktiskt redan känns som att den är över. En gran, lite klappar, glada barn, familjen och god mat det räcker gott för mig.
 
Sen kan jag inte låta bli att tänka på alla de små & stora som inte har någon att dela julen med, de som är ensamma eller de som känner sig ensamma...
 
När jag kom ner i morse med vår lilla Sessa och hon började greja med alla klapparna hon fått av tomten kändes det ju bra att huset över en natt har förvandlats till ett mini lekland men samtidigt så känner man: Vad jag göra för att gottgöra och få andra att få känna den känslan?? Framför allt värnar jag för barnen dessa tider då det ändå "skall" vara barnens tid att känna lycka och samhörighet. 
 
Visst skänka pengar, det gör vi men jag skulle vilja se just det barnet som vekligen får ett annat ljus i ögonen och se glädjen sprida sig i ansikten så som det bara kan på ett barn!
 
Tänker på vad ett av mina barn sa när "det" frågade mig "Vad får de andra syskonen?" Jag berättade och då kom det "Men det önskar de sig ju inte, blir det inte fel?" Shit vart har vi den spontana glädjen att bara ge en lite grej för att visa att man tycker om nån tagit vägen? Vad lär vi barnen? Känns helt fel att barnen skall någonstans anta att de får det de önskar sig, oavsett vad det kostar... Och klapparna trappas upp och förstått att endel föräldrar går på knäna för att kunna köpa så dyrt som möjligt, de jobbar & jobbar och barnen ser knappt sina föräldrar och föräldrarna tror att bara de får det de önskar sig så blir barnen lyckligare och poppis blad kompisarna.
NEJ hörni Ni Ni, stopp å belägg!
Tid med barnen är viktigare än dyra presenter... Kanske dags att spåna på nya traditioner inför 2014??
 
Hur som så blev det en glad jul hos oss, glada barn och även om vi inte fick själva Julaftonskvällen med dem (de var hos sin pappa då) så hade vi en mysig morgon och man kan ju faktiskt inte få allt, inte ens jag är så självisk.
 
Är så tacksam att min mans familj tagit sig ann mina barn lika mycket som sina egna barnbarn, de är omtänksamma och alla mina barn får så mycket kärlek och omtanke <3 och jag vet att barnen känner det och är tacksamma de med. 
 
Helgens refklektion: Ta tillvara på allt bra för hur illa det än känns ibland så har man något eller någon som gör allt värt det.
 
Helgens tips: Att bryta traditioner är inte alltid så illa, ibland kan det vara bra att ändra och hitta nya traditioner som gör dessa stora helger mindre stressfulla för endel.  
 
Helgens "tänk på att": Även om det är svårt för just dig så kanske det hjälper andra... och det är väl det man vill, hjälpa andra å må bra för då mår man själv bra... 
 
Önksar Er en fortsatt bra julhelg!
 
//W

Kommentera här: