Nyårsafton 2013

Kära läsare
 
Så var det årets sista dag. Ett år med både upp & nedgångar och det är ju så det skall va, har man inga nedgångar så kan man ju inte njuta av uppgångarna, lr hur?! 
Och jag måste ju ändå säga att uppgångarna har varit betydligt fler än nedgångarna och de nedgångar man stött på har man lyckats att vända till något bra SÅ 2013 har varit ett bra år, familjen har varit frisk och med goa vänner om sig så får man inte va annat än nöjd! 
 
Jag hoppas att Ni också kan blicka tillbaka med glädje, tror att vi alla kan det om vi rotar lite i allt som hänt under året och att vi alla hoppas på ett minst lika bra år 2014!!
 
Sen senaste inlägget har det nog inte hänt så mycket, jag har haft lite funderingar hur vissa är funtade, och tvivlar inte på att de "vissa" funderat det samma om mig, men har inte skrivit något då jag inte vetat HUR utan att det blir fel... MEN 2014 så kommer jag att skriva mer om funderingar som dyker upp och tro mig här i detta huvud dyker det upp mycket kônstigt!
 
Önskar Er alla en underbar nyår och ett ännu mera underbarare 2014!
 
//W

Apropå traditioner...

Kära läsare
 
För Er som läste mitt förra inlägg så håller vi på traditionerna på Juldagen än så länge... Grill står på juldagens schema med det varierar lite på gäster och det är DÄR det kommer in att man få acceptera att ibland så ändras dessa traditioner för att man skall kunna anpassa till alla familjer som knyts samman. 
 
2 av bröderna Karlsson från Tyresö kom med fruar och en drös ungar, barnen glada och de vuxna glada så det blev en kväll med trevligt sällskap, god mat och lite bad.... lite som det alltid är det vi har vänner här!
 
Annandagen å sista dagen på julen enligt mig och den gick i lugnets tecken, INGET blev gjort och på em/kvällen var det sport för hela slanten! Ingen tårdrypande film där, va det nått som dröp va de svett ;) Först Elitseriematch i Hockey, sen lite fotboll (tror ja de va) och till sist Junior vm (?) i hockey och orkade se lite, va ju en Arvikapôjk mä men nu fick de vara nog m sport, lägger mig brevid en snosande Sessa och myser istället :D
 
Dagens reflektion: Grillat är godast!
 
Dagens tips: Våga å stå på dig och lita på din magkänsla!
 
Dagen "tänk på att": Rå om ditt eget hus innan du är å rotar i andras, det DU tycker är viktigt är viktigt för dig MEN behöver inte vara det för andra! 
 
 

Juldagen 2013

Kära läsare
 
Då har julafton varit och stressen börjar gå ner till den vanliga. Glad att jag inte juldekorerar och pysslar mycket innan julen då det faktiskt redan känns som att den är över. En gran, lite klappar, glada barn, familjen och god mat det räcker gott för mig.
 
Sen kan jag inte låta bli att tänka på alla de små & stora som inte har någon att dela julen med, de som är ensamma eller de som känner sig ensamma...
 
När jag kom ner i morse med vår lilla Sessa och hon började greja med alla klapparna hon fått av tomten kändes det ju bra att huset över en natt har förvandlats till ett mini lekland men samtidigt så känner man: Vad jag göra för att gottgöra och få andra att få känna den känslan?? Framför allt värnar jag för barnen dessa tider då det ändå "skall" vara barnens tid att känna lycka och samhörighet. 
 
Visst skänka pengar, det gör vi men jag skulle vilja se just det barnet som vekligen får ett annat ljus i ögonen och se glädjen sprida sig i ansikten så som det bara kan på ett barn!
 
Tänker på vad ett av mina barn sa när "det" frågade mig "Vad får de andra syskonen?" Jag berättade och då kom det "Men det önskar de sig ju inte, blir det inte fel?" Shit vart har vi den spontana glädjen att bara ge en lite grej för att visa att man tycker om nån tagit vägen? Vad lär vi barnen? Känns helt fel att barnen skall någonstans anta att de får det de önskar sig, oavsett vad det kostar... Och klapparna trappas upp och förstått att endel föräldrar går på knäna för att kunna köpa så dyrt som möjligt, de jobbar & jobbar och barnen ser knappt sina föräldrar och föräldrarna tror att bara de får det de önskar sig så blir barnen lyckligare och poppis blad kompisarna.
NEJ hörni Ni Ni, stopp å belägg!
Tid med barnen är viktigare än dyra presenter... Kanske dags att spåna på nya traditioner inför 2014??
 
Hur som så blev det en glad jul hos oss, glada barn och även om vi inte fick själva Julaftonskvällen med dem (de var hos sin pappa då) så hade vi en mysig morgon och man kan ju faktiskt inte få allt, inte ens jag är så självisk.
 
Är så tacksam att min mans familj tagit sig ann mina barn lika mycket som sina egna barnbarn, de är omtänksamma och alla mina barn får så mycket kärlek och omtanke <3 och jag vet att barnen känner det och är tacksamma de med. 
 
Helgens refklektion: Ta tillvara på allt bra för hur illa det än känns ibland så har man något eller någon som gör allt värt det.
 
Helgens tips: Att bryta traditioner är inte alltid så illa, ibland kan det vara bra att ändra och hitta nya traditioner som gör dessa stora helger mindre stressfulla för endel.  
 
Helgens "tänk på att": Även om det är svårt för just dig så kanske det hjälper andra... och det är väl det man vill, hjälpa andra å må bra för då mår man själv bra... 
 
Önksar Er en fortsatt bra julhelg!
 
//W